september 2, 2020

Är ditt företag en del av framtidens smarta stad? Nätverksprogrammet Elevate 2030 är tillbaka

Efter succén i våras är nätverksprogrammet Elevate 2030 tillbaka – programmet för växande bolag som behöver fler verktyg att utveckla sina smart stad-lösningar.

Är ditt företag en självklar del av framtidens hållbara städer? Då ska ni söka till Elevate 2030! Programmet är till för små och medelstora företag i Stockholmsregionen som tagit sig igenom etableringsfasen och har en stark vilja att skala upp verksamheten.

Förra året genomfördes första upplagan av samverkansarenan Urban ICT Arena. Då fick åtta bolag med innovativa lösningar inom smart stad-teknologi möjligheten att nätverka, bygga nya allianser och utveckla sina affärer.

Denna gång kommer två program att hållas – ett för smart stad-företag och ett för bolag inom hållbar produktion i samarbete med Södertälje Science Park. I programmet ingår sju träffar där bolag får möjlighet att tillsammans med 10 andra företag utveckla sin affär och verksamhet med hållbarhet i fokus. Mötena sker digitalt med möjlighet till fysiska möten beroende på hur situationen utvecklas.

 

Läs mer och ansök på Urban ICT Arenas hemsida!

 

Urban ICT Arena är en samverkansarena som drivs av Kista Science City AB. Elevate 2030 är en del av Frontrunners for Sustainable Innovation med delfinansiering från Europeiska Regionalfonden (ERUF).

 

Studenter i Kista fick lösa utmaning från vård och omsorg

Studenter i Kista fick lösa utmaning från vård och omsorg

Studenter från KTH och gymnasieskolan Stockholm Science and Innovation School fick nyligen lösa ett case från en organisation inom vård och omsorg. Med hjälp av Kista-organisationen Inicio fick tre grupper ta fram innovativa lösningar på ett verkligt problem. Caset...

Sweden ICT tar våra ekosystem ut i Europa

Sweden ICT tar våra ekosystem ut i Europa

För att säkra Europas konkurrenskraft och nytta inom digitalisering gör EU med programmet Digital Europe en stor satsning där en del är att etablera ett nätverk med Europeiska Digitala Innovations Hubbar (EDIH). EDIHerna ska hjälpa småföretag och offentlig...

Dörr till dörr-lösning för framtidens kollektivtrafik testas i Kista

Dörr till dörr-lösning för framtidens kollektivtrafik testas i Kista

De närmsta två månaderna kommer två uppkopplade bilar rulla på gatorna i Kista. Det är en tjänst för framtidens kollektivtrafik som testas, där deltagarna kan boka resor med en app och bli upphämtade vid större knutpunkter och körda hela vägen fram till sitt resmål....

Årets Kista Data Day sker digitalt 6 oktober

Årets Kista Data Day sker digitalt 6 oktober

På Kista Data Day möts offentlig sektor, företag med de mest innovativa lösningarna och akademisk spetskompetens för att diskutera möjligheterna med smart datainsamling i våra städer. Var uppstår det folksamlingar eller bilköer, och under vilken tid på dygnet? Hur...

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Sedan några veckor tillbaka kan man se en byggkran resa sig mitt i Kistas bostadsområde. Det är i närheten av Kista torg, i anslutning till Ärvingehallen, som Ailon uppför två kvarter med bostäder – det ena med hela 350 studentlägenheter.