Ett hotell som är mer än ett hotell.

Förra hösten slog Comfort Hotel upp portarna på bästa läge i Kista Science City, ett stenkast från Jan Stenbecks torg. Det som tidigare var kontor, och ännu längre tillbaka Ericssons posthanteringscentral, har nu blivit en urban mötesplats i området. 

Även om Comfort Hotel så klart i första hand är ett hotell sträcker sig ambitionerna längre än så. Med Sam Radstake Nissen som ny hotelldirektör sedan maj har ambitionerna skruvats upp ytterligare – man vill vara ett nav för de som arbetar, studerar och engagerar sig i Kista. Oavsett om det handlar om att ta ett möte, dricka kaffe eller kanske ta en afterwork i deras barception (det är, precis som det låter, deras kombination av bar och reception).

– Jag vill välkomna hela Kista till Comfort Hotel! Ett av mina personliga mål är att få liv och rörelse här inne under hela dagen. Vi bjuder på första kaffet, säger Sam Radstake Nissen.

Han berättar vidare att vara en “god granne” är ett av Comfort Hotels ledord. Därför vill han vara ett stöd till startups i Kista, som kanske inte alltid har tillgång till stora lokaler och bra arbetsmiljöer. Han vill välkomna dem att nyttja deras lokaler. Utöver detta arrangeras olika evenemang i barceptionen, för någon vecka sedan anordnade till exempel BLING ett panelsamtal om socialt entreprenörsskap med ett fyrtiotal åhörare.

Podcast-rum redo för inspelning

Det går inte att sitta i deras barception utan att låta blicken vandra mot den stora neonliknande skylten där det står “podcast”. Längst in i lokalen finns ett avskilt rum där vem som helst kan spela in en podd utan kostnad – förberett med mikrofoner och inspelningsutrustning. Det är så klart en väldigt rolig idé, men enligt Sam Radstake Nissen är det också en oväntad succé.

– Det är väldigt populärt! Det används ungefär fyra-fem gånger i veckan för olika podcasts. Vem som helst kan använda det, men det är bra om man bokar tid innan. 

Vad gäller själva hotellrummen är de enkelt men stilfullt inredda, där korkträ pryder en vägg i varje rum. Det hjälper till att få ner ljudnivåerna. Utöver de vanliga hotellrummen finns även ett antal longstay-rum som riktar sig till de som behöver jobba längre perioder i Kista. 

Vill locka fler studenter

Något som återkommer under vårt samtal är hur han gärna vill locka fler studenter till sin barception, oavsett om det är för att plugga, anordna evenemang eller spela pingis. Det blir spännande att se hur Comfort Hotel fortsätter engagera sig för området – det har ju inte ens fyllt ett år än.

Nästa AW är inplanerad redan nästa vecka, torsdag 29 augusti.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.