februari 14, 2020

Ericsson slår 5G-rekord i Kista

Ericsson fortsätter att utveckla sin 5G-teknologi – de har nu slagit nytt hastighetsrekord för millimetervåg i deras lab i Kista.

Under Ericssons tester nådde de en nedladdningshastighet på 4,3 Gbps – den snabbaste 5G-hastigheten hittills. Den kommersiella lösningen, inklusive nät- och terminalstöd, kommer att finnas tillgänglig för 5G-konsumenter under 2020.

Detta är en fantastisk prestation, säger Per Narvinger, Head of Product Area Networks på Ericsson.

För att sätta 4,3 Gbps i perspektiv, så motsvarar det att kunna ladda ner en timmes 4K-videoinnehåll från en streamingtjänst på bara 14 sekunder. Ericsson tar nästa steg för att se till att tjänsteleverantörer kan leverera bästa kapacitet och datahastigheter över millimetervåg-5G. Den 8CC-aggregeringslösningen som vi har testat framgångsrikt möjliggör inte bara högre hastigheter utan också storskaliga 5G-implementeringar och nya affärsmöjligheter.

På Ericssons hemsida kan man läsa mer om rekordet.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Sedan några veckor tillbaka kan man se en byggkran resa sig mitt i Kistas bostadsområde. Det är i närheten av Kista torg, i anslutning till Ärvingehallen, som Ailon uppför två kvarter med bostäder – det ena med hela 350 studentlägenheter.

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Varje onsdag i juli kommer det arrangeras skateboardskola i Grönlandsparken. Glad Stad som är gänget bakom Kista Streetfood Park kommer tillsammans med Stockholm Skate Nation att erbjuda gratis skateboardskola alla onsdagar i juli mellan 10-12 i Grönlandsparken....

Tvärbanan närmar sig Kista

Tvärbanan närmar sig Kista

Bygget av Tvärbanans Kistagren är i full gång längs delar av sträckan. Redan senare i år är det trafikstart för första etappen från Norra Ulvsunda till Bromma flygplats. Kistagrenen kommer binda ihop Helenelund med Norra Ulvsunda och bland annat passera rakt genom...