Etablera i
Kista Science City

Kista växer hela tiden. Både med nybyggnation men framför allt med nya företagsetableringar. Här finns de största ICT-företagen i Sverige och de mest spännande startup-företagen i Europa. Det är ett område man vill verka i.

Bli en del av Kista

Vi på Kista Science City AB jobbar ständigt för att öka samarbetsviljan och innovationskraften i området. Om du är intresserad av att etablera ert företag i Kista är vi en bra utgångspunkt – vi jobbar utan vinstintresse och har ett brett kontaktnät med fastighetsägare och olika aktörer.

Kontakta oss så hjälper vi er att hitta rätt.

%

Andelen som jobbar i företag med mindre än 100 anställda

Representation av företag i Kista

  • 0-9 anställda 68,68% 68,68%
  • 10-99 anställda 35,68% 35,68%
  • 100+ anställda 8,82% 8,82%

%

Andelen som jobbar i företag med fler än 100 anställda

Att jobba i Kista

Säg hej till dina nya grannar! Kista Science City fortsätter att utvecklas och växa. Här finns ett fungerande ekosystem, där synergierna mellan företagen, offentlig sektor och akademi är tydligare än någon annanstans i landet. Vi skulle kunna prata i evigheter om varför Kista Science City är Stockholms bästa arbetsplats. Men istället har vi låtit två av de många spännande företagen i området berätta om hur de ser på Kista.

Team Daresay vinner Hack for Sweden Award & Health Award 2019.
Foto: Elias Ljungberg/Visual Verge

När Daresay grundades för över 10 år sedan satt de flesta digitalbyråer runt Stockholms innerstad, centralen och söder. Vi har alltid velat gå vår egen väg och såg flera fördelar med Kista. Det låg bra till geografiskt nära Arlanda, med bra förutsättningar för internationella samarbeten. Dessutom fanns flera av våra dåvarande kunder i Kista, liksom företag vi var nyfikna på att kunna arbeta med i framtiden. Sen är det inte så många platser i Stockholm där man kan ha sitt kontor uppe bland molnen – ljusinsläppet på 29:e våningen i Victoria Tower är fantastiskt.

Det är inspirerande att verka i en miljö som delar vår nyfikenhet och engagemang kring ny teknologi. För oss är det viktigt att både själva hitta utvecklande samarbeten, liksom att hjälpa våra kunder att skapa värdefulla ekosystem. Att befinna oss i Kista, en hubb för teknik och innovation skapar förutsättningar till både lärande och värdeskapande nätverk.

Malin Sundin

Marketing Coordinator, Daresay, digitalbyrå

Neonsense vinner Årets Kistaföretagare 2019.
Foto: Randy Braaten/Rodeopark Communication

Kista har en bra placering norr om stan vilket fungerar mycket bra att pendla till, dessutom är det nära till Arlanda. Här finns mycket support för teknikutveckling med KTH och många andra teknikbolag som vi har synergier med. Kista är dessutom ett modernt teknikcentrum under uppbyggnad – det händer mycket här.

För teknikföretag är det en perfekt miljö att verka i. Förutom synergieffekterna med KTH är det också viktigt med närhet till andra företag som EIT Digital, RISE och Swerea. Synergieffekter med andra startups med liknande utmaningar som våra är också tydliga. Dessutom finns det goda nätverk i området, så som Kista Business Network, och dessutom uppskattar vi även Kistagallerian och allt serviceutbud.

 

 

Kenneth Danehorn

VD, Neosense Technologies, Årets Kistaföretagare 2018

Fastighetsägare

I Kista Science City finns allt från gigantiska kontorslandskap till småskaliga verksamhetslokaler och gemensamma arbetsutrymmen. Oavsett vad du letar efter finns det en lokal som passar dig och din verksamhet – oavsett om du letar efter ett A, B eller C-läge.

Här bredvid finns en karta över fastighetsägare i området.

Letar du lokal eller kontor? Här finns en lista över lediga objekt på Objektvision.

Kista Business Network

Kistas största affärsnätverk. Kista Business Network är ett affärsnätverk som syftar till att föra samman alla små och medelstora företag i ICT-området Kista, nystartade såväl som mer etablerade, i en community som ger företag, företagare och anställda möjlighet att vidareutveckla sin affär.

Varför ska du delta och vad handlar affärsnätverket om?
Är du företagare eller anställd i Kista och vill bredda ditt kontaktnät och nätverka och bygga relationer med andra företag, dela dina tankar, idéer och hitta vägar till nya samarbeten och affärsmöjligheter?

Då är du välkommen på våra nätverksevents där vi också bjuder på föreläsningar i olika intressanta och högaktuella ämnen inom ledarskap, försäljning, marknadsföring, företagande, branschspecifika ämnen som Medtech  men också en och annan spännande entreprenörshistoria!

Vi jobbar för att vara en aktiv del av Kistas ekosystem och är bland annat partner till Kista Science City AB, PwC, EIT Digital och Aspia. Nätverket har nu mer än 300 medlemmar som möts genom månatliga nätverksträffar och workshops med ett deltagarantal på mellan 40 och 75 personer från olika företag och positioner.

Vi har alltid något nytt och spännande på gång. Slutet på 2018 utlyste vi nominering till Årets Kistaföretagare 2018 och juryn som valde från alla nomineringar bestod av partners till nätverket. 2018 års vinnare blev Neosense Technologies och priset tilldelades på ett nätverksevent på Ericsson Studio den 20 mars 2019.

Följ oss gärna på LinkedIn eller Facebook eller signa upp dig för inbjudningar och nyhetsbrev via vår hemsida. Välkommen att realisera din vision och vidareutveckla din affär i Kista Business Network!

Kista Science City AB är partner till nätverket.

Kontaktuppgifter:

contact@kistabusinessnetwork.se
+46 70 575 88 06

För mer information om nätverket, se deras hemsida.