Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

HUR KAN DITT FÖRETAG STÄRKA SIN DIGITALA SÄKERHET? Ett frukostseminarium

30 november @ 09:00 - 10:00

Med fokus på små och medelstora företag arrangerar vi under hösten flera aktiviteter för att öka kunskap och förståelse kring cybersäkerhetsfrågor och hur de påverkar affärer och verksamheten nu och i framtiden.

Hur kan företag trygga sin verksamhet och möta kommande behov och krav från kunder och partners? Landskapet av hot och sårbarheter har förändrats snabbt de senaste åren och det finns ett behov hos de flesta företag att se över förebyggande säkerhetsinsatser och rutiner.

Den 30:e november bjuder vi in till ett frukostseminare med gästtalare från RISE, MSB och företaget InfoSolutions.

Tillsammans tittar vi på frågeställningar kring cybersäkerhet utifrån perspektivet att säkra lönsamhet och tillväxt:

-Vad menar vi egentligen med cybersäkerhet, vilka berör det och vad är skillnaden idag mot tidigare, hur ser framtiden ut?
-Myndigheten för samhällsskydd och beredskap delar med sig av konkreta tips och verktyg för hur man kan öka säkerheten eller komma igång med sitt företags cybersäkerhet.
-Genom företaget InfoSolutions får vi ett konkret exempel då de delar med sig av sina erfarenheter av en incident. Vad innebar händelsen för dem och vilka förändringar implementerades för att undvika framtida incidenter? Vi får även tips och praktiska råd utifrån ledningsperspektiv.

Ställ frågor, nätverka med andra bolag och dela erfarenheter. Samt få en god frukost!

Tid: 30 november kl 9-10, frukost serveras från 8.30
Plats: a:place, Torshamnsgatan 27, Kista
Kontakt:  Richard Granberg, Kista Science City

LÄNK TILL ANMÄLAN

TALARE

Hans Grönqvist, RISE, Research Institutes of Sweden.
Teknologie Doktor i Mikrovågsteknik.
Hans arbete kretsar kring direktiv och standarder inom olika områden och har genom åren sett riskerna med uppkopplade system och då speciellt industriella styrsystem.

Marianne Rilde Björkman, MSB
Informationssäkerhetsspecialist
Marianne arbetar med förebyggande arbete, systematiskt informationssäkerhetsarbete och är projektledare för informationssäkerhetsmånaden “Tänk säkert” som har målgruppen allmänhet och små företag. Marianne har lång erfarenhet inom kvalitetsutveckling, ledning och styrning.

Alex Stendahl, InfoSolutions
VD och grundare
InfoSolutions förmedlar mer än 300.000 elektroniska remisser och svar varje månad mellan ca 1.500 olika vårdgivare, 30 laboratorier och 40 röntgenenheter. Kunder är allt mellan regioner, stora vårdkedjor, digitala vårdgivare, forskare och enskilda läkare.

Vi på Kista Science City bjuder tillsammans med på Södertälje Science Park in till en morgon om cybersäkerhet. Seminariet är en del av ett gemensamt, EU-finansierat projekt, som syftar till att stärka kännedom kring säkerhetsfrågor hos små och medelstora företag i Stockholmsregionen. Detta för att stärka företagens tillväxt och konkurrenskraft i en alltmer digital värld, men också för att höja säkerhetsnivån.

Passa på att ta del av kunskap, ställ frågor och dela med dig av dina funderingar. Under seminariet kommer ni också få en introduktion till ett pilotprogram inom cybersäkerhet som kommer genomföras under 2023 med stöd från Region Stockholm och Tillväxtverket.

Detaljer

Datum:
30 november
Tid:
09:00 - 10:00