För företag
Kista Science City

Kista Science City är en av Europas mest spännande platser att jobba på. Förutom det strategiska läget mellan tunnelbana och pendeltåg, mellan två Europavägar och mellan två flygplatser, är det också en plats som bubblar av innovationskraft och nyfikenhet.

Sveriges mest innovativa stadsdel får plats på 1 kvadratkilometer

Det som vi kallar Kista Science City är faktiskt inte större än så. Innovationsområdet är beläget mellan tunnelbanan i väst och E4:an i öst. På denna yta finns mängder med moderna kontorsfastigheter, två universitet och så klart tusentals innovatörer. Det är ju trots allt här som det svenska IT-undret har sin vagga.

Vi på Kista Science City AB jobbar för att stärka hela området.

Urban ICT Arena

Urban ICT Arena är en samverkansarena i Kista. Här får företag möjlighet att utveckla sina produkter i testbäddar, visa upp sina lösningar för potentiella kunder och hitta samarbetspartners. En oumbärlig del av ekosystemet i Kista.

STING

Sveriges mest framgångsrika accelerator föddes i Kista. Här ges möjlighet för startups inom tech att söka sig till de skräddarsydda programmen, och därefter med hjälp av erfarna coacher utveckla sitt bolag.

Kista Business Network

Kista Business Network är affärsnätverket som samlar en stor del av områdets små och medelstora företag. Genom nätverksträffar och evenemang hjälper de till att bygga communitykänslan i området.

6 bra anledningar att välja Kista

Är du ny här? Välkommen! Kista är en utmärkt plats för ditt företag att utvecklas. För att göra det ännu mer överskådligt har vi här sammanställt 6 bra anledningar till att etablera sig här.

Är du fortfarande inte övertygad? Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare.

Läget?

Hur bra som helst. Kista är beläget mellan två flygplatser och här möts två Europavägar. Med tunnelbanan tar du dig till centrala Stockholm på 20 minuter och med pendeltåget i Helenelund tar du dig till Odenplan på 10. Snart rullar dessutom Tvärbanan genom Kista.

Bli granne med storspelarna

I Kista är det lätt att bygga nätverk. Här har Ericsson sitt huvudkontor och företag som IBM, Samsung, Nokia och CGI sitt Sverige-kontor. Det är inget dumt sammanhang att jobba i.

En stadsdel i förändring

Det är spännande att jobba i Kista. Stockholms stad har pekat ut Kista som ett fokusområde i översiktsplanen, med fokus på förtätning och blandstad. Dessutom har fastighetsägarna tagit fram ett gemensamt manifest för att stärka området.

Testa dina prylar i en verklig stadsmiljö

Infrastruktur redo för plug and play. I Kista finns samverkansarenan Urban ICT Arena som driver en öppen testbädd längs med Kistagången. Här kan du testa sensorer, hårdvara och mjukvara på riktigt. Läs mer om testbädden här.

Kompetens från två universitet och landets största forskningsinstitut

Att ha 5500 studenter som grannar underlättar kompetensförsörjningen. Stockholms universitet och KTH har förlagt sina utbildningar inom data och informationsteknik här. Dessutom finns flera statliga forskningsinstitut inom RISE här.

Väloljat maskineri

Här har innovation skett i femtio år. Det är faktiskt lite av en ära att jobba i ett område som varit med från 1G till 5G. Vi sträcker på ryggen.

Säg hej till dina nya grannar!

Team Daresay vinner Hack for Sweden Award & Health Award 2019.
Foto: Elias Ljungberg/Visual Verge

”När Daresay grundades för över 10 år sedan satt de flesta digitalbyråer runt Stockholms innerstad, centralen och söder. Vi har alltid velat gå vår egen väg och såg flera fördelar med Kista. Det låg bra till geografiskt nära Arlanda, med bra förutsättningar för internationella samarbeten. Dessutom fanns flera av våra dåvarande kunder i Kista, liksom företag vi var nyfikna på att kunna arbeta med i framtiden. Sen är det inte så många platser i Stockholm där man kan ha sitt kontor uppe bland molnen – ljusinsläppet på 29:e våningen i Victoria Tower är fantastiskt.

Det är inspirerande att verka i en miljö som delar vår nyfikenhet och engagemang kring ny teknologi. För oss är det viktigt att både själva hitta utvecklande samarbeten, liksom att hjälpa våra kunder att skapa värdefulla ekosystem. Att befinna oss i Kista, en hubb för teknik och innovation skapar förutsättningar till både lärande och värdeskapande nätverk.”

Malin Sundin

Marketing Coordinator, Daresay, digitalbyrå

Neonsense vinner Årets Kistaföretagare 2018.
Foto: Randy Braaten/Rodeopark Communication

”Kista har en bra placering norr om stan vilket fungerar mycket bra att pendla till, dessutom är det nära till Arlanda. Här finns mycket support för teknikutveckling med KTH och många andra teknikbolag som vi har synergier med. Kista är dessutom ett modernt teknikcentrum under uppbyggnad – det händer mycket här.

För teknikföretag är det en perfekt miljö att verka i. Förutom synergieffekterna med KTH är det också viktigt med närhet till andra företag som EIT Digital, RISE och Swerea. Synergieffekter med andra startups med liknande utmaningar som våra är också tydliga. Dessutom finns det goda nätverk i området, så som Kista Business Network, och dessutom uppskattar vi även Kistagallerian och allt serviceutbud.”

 

 

Kenneth Danehorn

VD, Neosense Technologies, Årets Kistaföretagare 2018

Hör av dig!

 

Behöver du hjälp? Tveka inte att höra av dig! Vi på Kista Science City AB jobbar utan vinstintresse för att främja innovationskraften i området. Inga frågor är för små eller stora – vi kommer göra vårt bästa för att skicka dig rätt. Kontakta oss på info@kista.com.