augusti 12, 2020

Förbindelserna till Barkarbystaden förbättras – ny BRT-buss invigs 17 augusti

Måndag 17 augusti invigs en BRT-linje mellan Akalla och Barkarbystaden. Detta stärker kopplingarna mellan den nybyggda stadsdelen och Kista.

BRT, som står för Buss Rapid Transit, är en lösning där bussen påminner om spårvagn och har separata körbanor. BRT-bussarna som kommer att gå mellan tunnelbanans ändhållplats i Akalla och Barkarbystaden kommer dessutom vara helt eldrivna.

Resan mellan Akalla och Barkarbystaden kommer att halveras jämfört med idag. På sikt kommer linjen även att förlängas till Barkarby station, alltså samma sträcka som den nya tunnelbanan kommer ha när den är klar.

I bussarna kommer det bland annat finnas uttag för usb-laddning, wifi och infotainmentskyltar. Bussarna är resultatet av ett samarbete mellan Järfälla kommun, SL och Nobina. Sedan tidigare finns det självkörande bussar i Barkarbystaden – samma bussar som tidigare testades i Kista.

Mer information om de nya bussarna finnas på Järfälla kommuns hemsida.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.

Dörr till dörr-lösning för framtidens kollektivtrafik testas i Kista

Dörr till dörr-lösning för framtidens kollektivtrafik testas i Kista

De närmsta två månaderna kommer två uppkopplade bilar rulla på gatorna i Kista. Det är en tjänst för framtidens kollektivtrafik som testas, där deltagarna kan boka resor med en app och bli upphämtade vid större knutpunkter och körda hela vägen fram till sitt resmål....

Årets Kista Data Day sker digitalt 6 oktober

Årets Kista Data Day sker digitalt 6 oktober

På Kista Data Day möts offentlig sektor, företag med de mest innovativa lösningarna och akademisk spetskompetens för att diskutera möjligheterna med smart datainsamling i våra städer. Var uppstår det folksamlingar eller bilköer, och under vilken tid på dygnet? Hur...

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Sedan några veckor tillbaka kan man se en byggkran resa sig mitt i Kistas bostadsområde. Det är i närheten av Kista torg, i anslutning till Ärvingehallen, som Ailon uppför två kvarter med bostäder – det ena med hela 350 studentlägenheter.

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Varje onsdag i juli kommer det arrangeras skateboardskola i Grönlandsparken. Glad Stad som är gänget bakom Kista Streetfood Park kommer tillsammans med Stockholm Skate Nation att erbjuda gratis skateboardskola alla onsdagar i juli mellan 10-12 i Grönlandsparken....