juli 1, 2022

Framtiden finns bland stjärnor i Kista

I juni var det dags för premiären av Kista All Stars. Ett initiativ för att lyfta fram personer och verksamheter i Kista som fått olika utmärkelser och priser under året.

Ett av målen med Kista All Stars är att hylla framgångsrika individer och bolag som finns i Kista, och att skapa fler kontaktvägar mellan dessa. I juni samlades flera av stjärnorna för att lära känna varandra under en lunch högst upp i Kista Science Tower. Lunchträffen samlade en mycket välrenommerad samling personer från både stora och små företag.

–  Det är en fantastisk grupp av företagsledare som vunnit priser och utmärkelser! Samlingen av All Stars visar verkligen på Kistas bredd av företag med unga entreprenörer, snabbväxande tillväxtbolag och marknadsledande storföretag. Väldigt tydligt är också att de har gemensamt att de på olika sätt bidrar till att ta oss an framtidens samhällsutmaningar och vill fortsätta utveckla ekosystemet i Kista, säger Karin Bengtsson, VD för Kista Science City.

Under träffen gav varje deltagare en kort presentation av sig själva och sitt företag. Dessutom tog flera tillfället i akt att dra nytta av nätverket genom att efterlysa den diversifierade kunskap och kompetens som behövs för att öka tillväxt. Bland annat lyftes betydelsen av att hitta fler vägar att skapa nya samarbeten, strategier att hålla samman företag och företagskultur under kraftig tillväxt, eller när man som entreprenör ska lämna över till nya krafter att driva bolaget vidare. 

Även frågor som att skapa hållbara team och hur man bygger kultur i ett snabbväxande bolag, stod högt på listan över frågor bland företagen, liksom hur framtidens arbetsplats och kontor kommer att se ut. 

– Det är mycket positivt att Kista All Stars blandar både stora och små företag. Vi behöver fler mindre bolag för att verkligen skapa en levande plats och möjligheten till nya samarbeten, säger Emma Axelsson, vd för MedTech företaget QAdvis, som utsågs till Gasellföretag av Dagens Industri. 

Hiba Adem, som tillsammans med Safae Berrahmoune grundat Dyamo Innovation säger: ”När vi grundade verksamheten var målet att stödja ungdomarna i Järvaområdet så för oss är Kista helt rätt plats att växa. Här finns stora möjligheter till nya kontakter med många företag och kompetenser.” Dyamo är en digital tjänst som matchar högstadie- och gymnasieelever med uniersitetsstudenter och yrkesverksamma. ” Hiba och Safae har under året uppmärksammats på Företagarnas lista över 103 unga idéer samt finalister till det kungliga ledarskapspriset Kompassrosen. 

”Kista är rätt plats för oss. Här finns ett av få labb i Sverige som erbjuder rätt sorts utrustning för att vi ska kunna utveckla vår teknik. Dessutom är det en bra plats för att attrahera den arbetskraft vi kommer att behöva när vi växer. ”Malin Alpsten och Anna Carlsson, Bright Day Graphene AB, som i Kistas Electrum Lab utvecklar en unik process för att producera världens första miljövänliga grafen. Malin och Anna har kvalat in på 33-listan över svenska teknik startups (Ny Teknik och Affärsvärlden) 

Vi vill med Kista All Stars hylla, visa upp och skapa nya möten mellan Kistas stjärnor. Med syftet att individer och företag ska växa och utvecklas, och med hjälp av framtidens teknologier skapa en hållbar morgondag. Har du eller ditt bolag fått ett pris eller en utmärkelse under det senaste året som Kista Science City behöver ha koll på? Hör av dig till oss.

Kista All Stars 2022

 • Abdiladiif Mohamed och Zakariye Salad, Diplocs AB (103 unga ideér)
 • Alexander Stendahl, Info solutions (Deloitte Sweden ”Technology Fast 50”-lista & DI Gasell)
 • Angelica Smedberg, Sisterhood, (ÅForsk entreprenörsstipendium)
 • Anna Carin Grandin, Coor (DI Mäktigast i Sverige-lista)
 • Atea, Finalist Årets HR-team på Human Growth Award
 • Climeon, (Första priset i IVA’s företagstävling Smart industri)
 • Deqa Abdukar, Bling (Stora journalistpriset, årets förnyare)
 • Diana Vasiliou och Alexander Vasiliou, Dansgymnasiet (103-listan)
 • Emma Axelsson, QAdvis AB (DI Gasell)
 • Helya Riazat, rektor Järvaskolan (Framtidens kvinnliga ledare, Ledarna)
 • Hiba Adem och Safae Berrahmoune, Dyamo Innovation AB (103 unga idéer, finalister till ledarskapspriset Kompassrosen 2021) )
 • Jan Lindblad, Techtrade International (DI Gasell)
 • Malin Alpsten och Anna Carlsson, Bright Day Graphene AB (33-listan, Sveriges bästa teknikstartups, nominerade till DI Female Founders)
 • Mikaela Larsell Ayesa, Hack your Closet (Forbes lista ”30 under 30 – Europe – Social Impact”)
 • Permobil, (100 bästa uppfinningar, Times)
 • Ulrika Nordén, IRNova, (THINGS Wall of Fame)
Shaping the future of mobility

Shaping the future of mobility

AI and multisensors to improve urban mobilityThere are today several technologies through which city traffic and pedestrian flows can be operated and manage. At the same time, and as a result of our increasing mobility behavior, cities face severe challenges with...

Lunch stories

Lunch stories

This week we had the opportunity to share the inspiring story behind Dyamoto invited students at Campus Kista. The founders of Dyamo Innovation, Safae Berrahmoune and Hiba Adem, shared their journey, and passion of helping others, from high school to Women in Tech and...

Newsletter from Kista Science City

Newsletter from Kista Science City

October 27, 2022 International world class researchers and speakers made the conference Digitalize in Stockholm a success and together with the inauguration of the Senseable Stockholm Lab’s new premises at KTH – the last few weeks has given us great opportunities to...

Ny satsning ska höja kunskapen om cybersäkerhet hos mindre företag

Ny satsning ska höja kunskapen om cybersäkerhet hos mindre företag

I Stockholm finns ledande expertis inom cybersäkerhet hos akademi, institut och större företag, men kunskapen når inte alltid ut till små och medelstora företag. Nu ska en ny satsning hos två av Stockholms innovationsmiljöer, Kista Science City och Södertälje Science...

Sensorer i nytt samarbete för intelligenta trafiksystem

Sensorer i nytt samarbete för intelligenta trafiksystem

Nytt samarbete kring trafikanalys via sensortekniker identifierar nya lösningar för framtidens trafikmiljö. På en stolpe vid en fyrvägskorsning i Kista har multisensorer installerats – ett litet men viktigt steg på vägen att uppfylla stadens vision om att minska...