februari 20, 2020

Johanna Engman ny VD för Kista Science City

Johanna Engman tillträder som ny VD för Stiftelsen Electrum och dotterbolaget Kista Science City AB från och med 1 mars.

Johanna Engman kommer närmast från uppdraget som IT-direktör för Stockholms stad. Hon har haft en lång karriär inom Stockholms stad, där hon har jobbat mest med organisation och organisationsförändring samt med digitalisering sedan 2008.

– Det jag ser framför oss är ett samhälle där vi kommer vara färre som ska försörja fler. Ska vi kunna behålla den välfärd som vi har idag behöver vi göra på annat sätt. Jag tror att digitalisering är en stor pusselbit i det. Genom att digitalisera kan vi nå effektivare verksamhet med högre kvalitet och med mindre miljöpåverkan, säger Johanna Engman.

– Jag ser mycket fram emot att tillsammans med akademin och näringslivet få utveckla den fina verksamhet som finns inom Stiftelsen Electrum och att göra Kista till ett än mer attraktivt område att etablera sig och verka i.

Johanna Engman tillträder 1 mars och efterträder Johan Ödmark som VD för både Stiftelsen Electrum och Kista Science City AB.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Sedan några veckor tillbaka kan man se en byggkran resa sig mitt i Kistas bostadsområde. Det är i närheten av Kista torg, i anslutning till Ärvingehallen, som Ailon uppför två kvarter med bostäder – det ena med hela 350 studentlägenheter.

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Varje onsdag i juli kommer det arrangeras skateboardskola i Grönlandsparken. Glad Stad som är gänget bakom Kista Streetfood Park kommer tillsammans med Stockholm Skate Nation att erbjuda gratis skateboardskola alla onsdagar i juli mellan 10-12 i Grönlandsparken....

Tvärbanan närmar sig Kista

Tvärbanan närmar sig Kista

Bygget av Tvärbanans Kistagren är i full gång längs delar av sträckan. Redan senare i år är det trafikstart för första etappen från Norra Ulvsunda till Bromma flygplats. Kistagrenen kommer binda ihop Helenelund med Norra Ulvsunda och bland annat passera rakt genom...