juli 1, 2021

Karin Bengtsson ny vd för Kista Science City AB

Karin Bengtsson tillträder som ny vd för Stiftelsen Electrum och dotterbolaget Kista Science City AB från och med 1 augusti.

Karin Bengtsson har arbetat på Kista Science City AB sedan 2018, som operativt ansvarig och med speciellt ansvar för Urban ICT Arena. Karin har även jobbat för att tillsammans med Ignite Sweden bygga projekt som kopplar samman startups och offentlig sektor. Karin har mångårig internationell erfarenhet från flera olika FN-organ och har även jobbat på Tillväxtverket. Hon har i sina tidigare roller bland annat arbetat med frågor som stadsutveckling, entreprenörskap och internationalisering.

– Jag är stolt och ödmjuk över att ha fått förtroendet att leda Kista Science City AB. Vår verksamhet gör nytta för många och vi verkar i ett fantastiskt ekosystem! Som vd vill jag fortsätta utveckla våra värdeerbjudande och i ännu högre utsträckning än vi gör idag lyfta hållbarhet och Kistas internationella profil. I Kista finns företag, studenter och forskare som bidrar till lösningar på vår tids stora utmaningar, säger Karin Bengtsson.

Karin Bengtsson tillträder 1 augusti 2021 och efterträder Johanna Engman som vd både för Stiftelsen Electrum och Kista Science City AB.

Vill du vara med att göra skillnad? Vi söker en ny AI node manager

Vill du vara med att göra skillnad? Vi söker en ny AI node manager

Det här är uppdraget för dig som vill vara med och sätta AI på den regionala agendan för att
säkerställa konkurrenskraft för regionen, välfärden och för alla som bor i Sverige.

Vi söker dig som vill bidra till att höja kunskapsnivån om AI i regionen, men också bidra till att hitta rätt projekt och finansiering för att stötta företag och organisationer på deras AI-resa.

Kista Data Day 2021

Kista Data Day 2021

2021 års upplaga av Data Day anordnades tillsammans med Senseable Stockholm Lab Week. Med deltagare från företag, akademi och offentlig sektor utforskade vi nya projektidéer för Kistas framtid utifrån aktuella behov. Tack alla för en givande dag och ett fint samarbete.

Tillsammans för att utveckla Kista

Tillsammans för att utveckla Kista

Fem fastighetsägare i samarbete kring Kista - nytt bolag ska driva utvecklingen. (Pressmeddelande, 2021-11-11) Corem, Vasakronan, Kungsleden, Revelop och Atrium Ljungberg har enats om en gemensam vision för att utveckla stadsdelen Kista. Visionen ska förverkligas via...