december 13, 2021

Kista Data Day 2021

2021 års upplaga av Data Day anordnades tillsammans med Senseable Stockholm Lab Week. Med deltagare från företag, akademi och offentlig sektor utforskade vi nya projektidéer för Kistas framtid utifrån aktuella behov. Tack alla för en givande dag och ett fint samarbete.

 

Kista Data Day 2021

På Kista Data Days möts företag, akademi och offentlig sektor för kunskapsdelning och samtal kring den hållbara staden och, framför allt, hur vi tillsammans kan ta tillvara på de möjligheter digitaliseringen ger oss.

Årets upplaga ägde rum den 6 oktober, arrangerades tillsammans med Senseable Stockholm Lab och var del av nationella Innovationsveckan.

Kista Data Day ger deltagarna ny kunskap och nya kontakter i samtal om hur företag och offentlig sektor kan arbeta tillsammans för att accelerera digitaliseringens möjligheter för en hållbar stad.

2021 års upplaga av Data Day samordnades med Senseable Stockholm Lab Week och var del den nationella Innovationsveckan. Tillsammans utforskade vi nya projektidéer för Kistas framtid utifrån aktuella behov. Tack för en givande dag och ett fint samarbete.

“Jag tycker jag att det var väldigt värdefullt att samla så många stakeholders vid ett och samma tillfälle för att kunna diskutera och förstå behov och förslag till lösningar.  Viktigt att få med så många olika perspektiv”, Christina Murray, Advisor to the President on International affairs, KTH Royal Institute of Technology.

Det här tog vi från Kista Science City med oss från dagen tillsammans: 

  • Det blev tydligt att det finns stor potential för samarbete mellan innovativa Kista-företag, lokala behovsägare och framstående forskare från KTH och MIT.  
  • Eventet visade att vi tillsammans redan idag har unik kompetens och lösningar för att driva fram förändring mot en hållbar stadsmiljö med hjälp av data.  
  • Arenor som Data Day är en nyckel för att sammanföra alla aktörer som behövs och facilitera fortsatt samarbete mellan oss. 
  • Vi imponerades över MIT presentationsteknik, där de på korrekt tid presenterar huvuddragen och syftet med sin forskning samt möjlig uppföljning utan att fastna i för tekniska detaljer.  
  • Vi slogs av att många projekt behöver praktisk tillämpning och eller bridge-projekt som gör forskningen applicerbar i stadsplanering och implementering i offentligt drivna projekt.  
  • Stort intresse för mötesplatser som denna samt bra case att jobba i en sådan konstellation av olika aktörer – vilka bidrar med olika typer av kompetens och kunskap. 

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.

Data-innovation i Kista ska rädda storstädernas trafikutmaningar

Data-innovation i Kista ska rädda storstädernas trafikutmaningar

21 juni, 2022. Hur kan trafiksystemen i storstäderna bli avsevärt mycket effektivare och grönare? Den frågan blir helt avgörande åren framöver. Trafiksystemet måste revolutioneras – av både miljöskäl och för att få ihop ekonomin. I Kista tas nu ett avgörande steg...

Kista Mobility Day 22

Kista Mobility Day 22

  Vi ser verkligen fram emot årets Kista Mobility Day där vi efter två digitala år kan ses på riktigt igen. Träffa kollegor, lära nytt, klämma och känna...

Innovativ gatuladdning

Innovativ gatuladdning

En innovationstävling för att hitta nya, smarta lösningar för fordonsladdning i gatumiljö.Stockholms stad, Vinnova och Kista Science City arrangerar Sveriges första innovationstävling med syftet att hitta nya lösningar för publik laddinfrastruktur på gatumark....

Tvärbanan – förberedelser pågår

Tvärbanan – förberedelser pågår

Du som promenerat från Helenelund till Kista den senast tiden har inte kunnat missa bygget som dragit igång i anslutning till Viktoria Tower. Du kanske också har hört talas om tvärbanan som ska komma till Kista. Japp, dessa två händelser är ihopkopplade och nu börjar...