juni 24, 2020

Kista Science City söker kommunikationsansvarig

Här skapas framtiden i samspel mellan företag, akademi, myndigheter och medborgare. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa.

Kista består idag av en unik blandning av världsledande ICT-företag, småskaliga spjutspetsföretag och forskning i världsklassen miljö som skapar ett starkt innovationsklimat.

Kista Science City AB ägs av Stiftelsen Electrum som utvecklat samarbeten i Kista sedan 80-talet. I koncernen ingår även affärsinkubatorn STING AB (Stockholm Innovation and Growth).

Vårt uppdrag är bland annat att utveckla och marknadsföra innovationssystemet i Kista Science City tillsammans med företag, universitet, forskningsinstitut, offentlig sektor och  omgivande samhälle på nationell och internationell nivå.

Utmaningarna är breda och komplexa, verksamheten är ofta av pionjärkaraktär och just därför oerhört spännande och samtidigt utmanande. Vi jobbar med bland annat med test- och utvecklingsverksamhet, stadsutveckling, affärsstöd och innovationsfacilitering.

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är ett kansli med åtta till tio medarbetare beroende på hur många projekt vi har. Vi är ett litet och trevligt gäng som hjälper varandra både strategiskt och operativt vid behov.

Vi sitter i NOD-huset i Kista i ljusa och moderna lokaler med närhet till t-bana, pendeltåg, bussar och om några år också tvärbanan.

Du kommer att arbeta nära VD och övriga medarbetare i det strategiska och operativa kommunikationsarbetet.

Arbetsbeskrivning

Vårt uppdrag behöver bli tydligare och synligare för våra målgrupper. Vi ska stärka Kista som varumärke och göra det attraktivare för företag och talanger att etablera sig här. I det arbetet behöver vi få en tydlig kommunikativ riktning som hjälper oss att nå våra mål.

Vi söker dig som har erfarenhet av och kunskap om kommunikationsstrategi och –planering men också gå från strategi till genomförande.

I en liten organisation som vår behöver strategierna omsättas i praktiken, vilket innebär att du blir både strategiskt och operativt ansvarig för våra kommunikationsinsatser, internt och externt. Vår miljö och uppdrag ställer krav på självständighet, initiativkraft, proaktivitet  samarbetsförmåga då vi jobbar mycket iteamoch med olika samarbetspartners. Arbetet handlar bland annat om att omvärldsbevaka och nätverka, skapa, utveckla och driva innehåll, skapa dialog, samordna och paketera information samt få ut den i ett antal kanaler.

Vi behöver dig som är lika bekväm med att utforma och genomföra en strategi som att underhålla en hemsida och producera nyhetsbrev. Du ska fungera som en intern coach och samordnare till oss andra inom verksamheten och säkerställa att vi arbetar på ett sätt som leder till måluppfyllelse. Att ha social förmåga och vara prestigelös är därför viktigt.

Kompetenskrav

  • Högskole- eller universitetsexamen inom kommunikation, information eller annan relevant inriktning
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med strategisk kommunikation
  • Erfarenhet av att projektleda, samordna och planera kommunikationsaktiviteter
  • Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga
  • Mycket god förmåga att kunna uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av att arbeta med innehåll och driva trafik i sociala medier
  • God erfarenhet av framtagande av skriftligt material av olika slag, sociala medier, artikelskrivning mm.

 

Egenskapskrav
Du behöver vara snabb och noggrann, proaktiv och lyhörd och kunna identifiera dig med våra kärnvärden; modig, utvecklingsbenägen och samverkansinriktad.

Meriterande

  • Erfarenhet av komplexa kommunikationsuppdrag där olika intressenter samverkar, exempelvis inom forskning och/eller i innovationssystemet. Erfarenhet att jobba mot eller inom offentlig sektor är också meriterande.
  • Vi vill vara en inkluderande arbetsplats där ett målinriktat engagemang går att kombinera med fritidsaktiveter och familjeliv. Kan du tillföra en ny egenskap eller bidra med unika erfarenheter så ser vi positivt på det.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan eventuellt förekomma

Omfattning: heltid

Tillträde: snarast

Ansökan

Ansök senast: 7 augusti 2020. Urvalsprocessen kommer att ske löpande under perioden. Även intervjuer kan om det passar ske under ansökningsperioden.

Välkommen att söka genom att maila din ansökan till jobb@kista.com

Lön

Löneform: månadslön

Kontakt

Kontaktperson: Johanna Engman VD, johanna.engman@kista.com eller telefon 0766-447301

Studenter i Kista fick lösa utmaning från vård och omsorg

Studenter i Kista fick lösa utmaning från vård och omsorg

Studenter från KTH och gymnasieskolan Stockholm Science and Innovation School fick nyligen lösa ett case från en organisation inom vård och omsorg. Med hjälp av Kista-organisationen Inicio fick tre grupper ta fram innovativa lösningar på ett verkligt problem. Caset...

Sweden ICT tar våra ekosystem ut i Europa

Sweden ICT tar våra ekosystem ut i Europa

För att säkra Europas konkurrenskraft och nytta inom digitalisering gör EU med programmet Digital Europe en stor satsning där en del är att etablera ett nätverk med Europeiska Digitala Innovations Hubbar (EDIH). EDIHerna ska hjälpa småföretag och offentlig...

Dörr till dörr-lösning för framtidens kollektivtrafik testas i Kista

Dörr till dörr-lösning för framtidens kollektivtrafik testas i Kista

De närmsta två månaderna kommer två uppkopplade bilar rulla på gatorna i Kista. Det är en tjänst för framtidens kollektivtrafik som testas, där deltagarna kan boka resor med en app och bli upphämtade vid större knutpunkter och körda hela vägen fram till sitt resmål....

Årets Kista Data Day sker digitalt 6 oktober

Årets Kista Data Day sker digitalt 6 oktober

På Kista Data Day möts offentlig sektor, företag med de mest innovativa lösningarna och akademisk spetskompetens för att diskutera möjligheterna med smart datainsamling i våra städer. Var uppstår det folksamlingar eller bilköer, och under vilken tid på dygnet? Hur...