Stiftelsen Electrum/Kista Science City AB söker en kommunikationsansvarig.

Kista Science City AB befinner sig mitt i ett av världens främsta ICT-kluster. Kista Science City AB ägs av Stiftelsen Electrum som utvecklat samarbeten i Kista sedan 80-talet. I koncernen ingår även affärsinkubatorn STING AB (Stockholm Innovation and Growth).

Vårt uppdrag är att utveckla och marknadsföra innovationssystemet i Kista Science City och med företag, universitet, forskningsinstitut, offentlig sektor och det omgivande samhället på nationell och internationell nivå.

Utmaningarna är breda och komplexa, verksamheten är ofta av pionjärkaraktär och just därför oerhört spännande och samtidigt utmanande. Vi jobbar med bland annat med test- och utvecklingsverksamhet, stadsutveckling, affärsstöd, innovationsfacilitering och mycket annat. Ett mycket stort projekt just nu är och den öppna IKT-testbädden och samverkansarenan Urban ICT Arena.

Nu behöver vi rekrytera en kommunikationsansvarig som kan hjälpa oss att öka vår synlighet och stärka vårt varumärke. Någon som kliver fram och tar ett helhetsansvar för både externa och interna kommunikationskanaler och aktiviteter.

Arbetet ställer krav på stor självständighet, initiativkraft och proaktivitet. Det handlar om att omvärldsbevaka och nätverka, skapa, utveckla och driva innehåll, skapa dialog, samordna och paketera information samt få ut den i ett antal kanaler. Vi behöver dig som är lika bekväm med att utforma och genomföra en strategi som att underhålla en hemsida. Du ska fungera som en intern coach och samordnare till oss andra inom verksamheten och säkerställa att vi arbetar på ett sätt som stärker vårt varumärke och leder till måluppfyllelse.

I arbetet har du också möjlighet att bygga nya spännande nätverk och bygga plattformar för fortsatt karriär och lärande. Social förmåga och ledaregenskaper är därför viktiga.

Den här tjänsten kan sammanfattningsvis bäst beskrivas som en kombination av kommunikationsstrateg, operativ kommunikatör och community manager.

Kompetenskrav
Du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift, bl.a. för webben, underlag, artiklar, nyhetsbrev med mera. Du ska också kunna arbeta självständigt i Microsoft Office, WordPress, Photoshop, InDesign och liknande digitala verktyg. Du ska ha erfarenhet av att arbeta tillsammans med kommunikationsbyråer och andra leverantörer.

Egenskapskrav
Du behöver vara snabb och noggrann, proaktiv och lyhörd och kunna identifiera dig med våra kärnvärden; modig, utvecklingsbenägen och samverkansinriktad.

Meriterande
Vi ser gärna att du har erfarenhet av komplexa kommunikationsuppdrag där olika intressenter samverkar, exempelvis inom forskning och/eller i innovationssystemet. Vidare vill vi att du har flerårig erfarenhet inom kommunikation och projektledning.

Vi vill vara en inkluderande arbetsplats där ett målinriktat engagemang går att kombinera med fritidsaktiveter och familjeliv. Kan du tillföra en ny egenskap eller bidra med unika erfarenheter så ser vi positivt på det.

Urval och intervjuer sker löpande och vi hoppas kunna tillsätta tjänsten från och med årsskiftet.

Frågor om tjänsten kan du ställa till VD Johan Ödmark, johan.odmark@kista.com. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Ansökan sker här!