Nästa vecka är det dags för det fullspäckade Microsoft TechDays på Kistamässan.

Microsoft TechDays arrangerades allra första gången i Västerås 2009, alltså för elva år sedan. Men eftersom TechDays gjorde en paus under ett år så firas den tionde konferensen i år. Årets program är i sedvanlig ordning sprängfyllt med spännande talare, panelsamtal och nätverkande. Här kan man lära sig mer om allt från cyber security, AI, hur man bäst använder serverprogramvara och hur vi digitaliserar skogsbruk. Hela programmet finns att läsa här.

– Det känns helt fantastiskt att fylla tio år! Det är spännande att arrangera någonting så stort och att sen konstatera att det blivit succé efter succé under de år som gått. Det har varit en fantastisk resa. Konceptet som helhet har bevarats men självfallet har konferensen utvecklats väldigt mycket under dessa år, säger Liselotte Isacsson som är projektledare för Microsoft och ansvarig för talare och sessionsschema.

Vad har ni för förväntningar på mässan inför i år?

– TechDays lockar ny publik varje år, och det är oerhört glädjande att både tidigare och nya deltagare hittar till TechDays. Faktiskt är det många, både talare och deltagare, som varit med vid samtliga TechDays. Det är ett häftigt betyg. Förväntan på årets konferens är att alla på plats ska hitta sina godbitar, att man ska inspireras och komma tillbaka till sin vardag fylld av upplevelser, möten och inhämtat mycket ny kunskap. Att utvärderingarna ska bli lika positiva som förra året.

Hur skiljer sig årets evenemang från tidigare år?

– Det är ingen större väsentlig skillnad, förutom att vi hela tiden innehållsmässigt är i fas med utvecklingen i omvärlden. Årets tema med teknik för en bättre värld handlar mycket om hur vi alla har ett ansvar för att bidra att tekniken är ett medel för att åstadkomma smartare lösningar. Hållbart, etiskt och inkluderande är viktiga exempel där människan tillsammans med tekniken kan och ska skapa de allra bästa förutsättningarna.

Vad ser du mest fram emot?

– Det finns så mycket att se fram emot! Vi kommer ha en mycket annorlunda upplevelse och innehåll i inledningen av TechDays, och konferensen kommer avslutas med en underhållande, tänkvärd och värdefull presentation om hur man framtidssäkrar sin karriär av den fantastiskt karismatiske James Whittaker. Däremellan ett 90-tal sessioner, runt 30 TechDays Talks – korta presentationer kring ämnen som berör årets tema, och ett inspirerande nätverkande. Det är verkligen positivt att se så många glada möten under TechDays.

 

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.