Flera framstående personer från nederländska infrastrukturdepartementet besökte Kista.

I takt med att fordon och transporter blir allt mer uppkopplade har Kista under de senaste åren intagit en intressant position inom framtidens mobilitet. Det främsta exemplet på detta var den första självkörande bussen på allmän väg i Norden, som rullade i Kista 2018. Nu rustar Kista Science City för fler nya spännande projekt inom mobilitet.

På grund av detta besökte representanter från det nederländska infrastrukturdepartementet Kista 19 februari. Delegationen bestod dessutom av ungefär 15 experter inom trafiksäkerhet från olika intresseorganisationer, forskningsinstitut och myndigheter. De ville veta mer om hur avancerad teknik kan minska risken för olyckor i trafiken och dessutom få en inblick i hur framtidens teknik kommer se ut.

Mobilitetssatsningarna i Kista samordnas av samverkansarenan Urban ICT Arena som drivs av Kista Science City AB. På plats var även representanter från Ericsson och trafikoperatören Nobina.

– Det var ett lyckat möte, där vi fick berätta om vårt arbete kring mobilitet och där vi dessutom fick lära om hur man jobbar med dessa frågor i Nederländerna. Nästa steg inom självkörande fordon, beteendemönster, trafikstyrningssystem och policyfrågor tyckte de var extra intressant, säger Sara Nozkova, Mobility Lead på Kista Science City AB.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.