Rivningen av Kvarteret Hekla har precis inletts. Om några år kommer en av Kistas viktigaste platser ha fått sig ett rejält ansiktslyft.

Precis vid Kistas viktigaste pulsåder – Kistagången – ligger Kvarteret Hekla som en påminnelse om gamla tider. Det som idag är en nedlagd lunchrestaurang, ett inåtblickande tegelhus och parkering ska genomgå en rejäl förvandling. När allt blir klart ska kvarteret bestå av toppmoderna bostäder, kontor och ett ståtligt höghus – kvarteret blir en viktig pusselbit för att göra stadsdelen mer levande.

Utöver ombyggnationen av fastigheterna kommer även Grönlandsparken få sig ett ansiktslyft.

Det är en av Kistas största fastighetsägare, Vasakronan, som står bakom projektet.

– När vi nu river de gamla tegelbyggnaderna i det kvarter som heter Hekla, så är det startskottet till en förnyelse av de centrala delarna av Kista. Nya gator kommer bildas runt Grönlandsparken och parken blir mer tillgänglig, säger Louis Sellgren, fastighetsutvecklare på Vasakronan.

– Vi kommer också att bygga moderna kontorshus och nya platser för handel, restauranger och kaféer i gatunivå ut mot Kistagången och Grönlandsparken. Tillsammans skapar det en livligare, öppnare och ljusare miljö. Vi kommer också att bygga ett 24 våningar högt bostadshus. Det blir en häftig markör på att Kista är ett område där arbetsplatser, service och boende tillsammans bildar en levande stadsmiljö.

För mer information om projektet, se Vasakronans hemsida.

 

 

 

Så här ser kvarteret ut idag…

Så här kommer kvarteret se ut när allt är klart…