december 17, 2018

Ny projektkoordinator – Sara Nozkova

Sara Nozkova började sitt arbete som projektkoordinator hos oss nu I December. Hon kommer ansvara för projektplaner, kontrakt och att utvärdera avslutade projekt under Emma Karlssons föräldraledighet.

Om Sara:


Jag tog nyligen min masterexamen i Statsvetenskap från Stockholms universitet. Jag tog min kandidatexamen i europeiska studier från Masaryk University i Tjeckien, och jag har även studerat internationella relationer på Universidad Complutense de Madrid. Under mina studier har mitt fokus främst varit på området för europeisk styrning och hållbar utveckling. Jag har också lär mig mycket om internationella organisationer, mänskliga rättigheter och jämställdhet.

Tidigare har jag arbetet inom både privat och offentlig sektor. Sedan jag flyttade till Stockholm har jag jobbat på KTH, Google och den tjeckiska ambassaden. När jag bodde i Tjeckien var jag praktikant vid både utrikesdepartementet finansministeriet i Prag. Jag har dessutom arbetat som konsult hos EEIG, Access EU!, i Bryssel med fokus på att utveckla smarta och hållbara städer.

Jag är intresserad av språk, och pratar flytande svenska, engelska, spanska, tjeckiska och jag pratar även franska, tyska och polska.

Designing 6G Networks – Tech Tuesday with KTH

Designing 6G Networks – Tech Tuesday with KTH

There are many grand visions for a digitalized society with smart homes, cities, transportation and factories. Digitalization can hopefully make our society more resource-efficient and sustainable. However, the backbone of...

Tyck till om drönare!

Tyck till om drönare!

Nu händer mycket kring drönare, och vi på Kista Science City, tillsammans med Stockholms stad och Luftfartsverket kommer från och med 2023 delta i ett treårigt europeiskt projekt som syftar till att förbereda städer till storskalig drönartrafik. En del av projektet handlar om att ta reda på vad Stockholmare tycker kring drönare – vilka use cases vill ni se, i vilka områden m.m.

Shaping the future of mobility

Shaping the future of mobility

AI and multisensors to improve urban mobilityThere are today several technologies through which city traffic and pedestrian flows can be operated and manage. At the same time, and as a result of our increasing mobility behavior, cities face severe challenges with...

Lunch stories

Lunch stories

This week we had the opportunity to share the inspiring story behind Dyamoto invited students at Campus Kista. The founders of Dyamo Innovation, Safae Berrahmoune and Hiba Adem, shared their journey, and passion of helping others, from high school to Women in Tech and...

Newsletter from Kista Science City

Newsletter from Kista Science City

October 27, 2022 International world class researchers and speakers made the conference Digitalize in Stockholm a success and together with the inauguration of the Senseable Stockholm Lab’s new premises at KTH – the last few weeks has given us great opportunities to...