augusti 14, 2020

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Bygget av över 350 studentlägenheter och cirka 200 hyreslägenheter vid Kista torg har startat.

Sedan några veckor tillbaka kan man se en byggkran resa sig mitt i Kistas bostadsområde. Det är i närheten av Kista torg, i anslutning till Ärvingehallen, som Ailon uppför två kvarter med bostäder – det ena med hela 350 studentlägenheter.

De lägenheter som byggs för studenter har ett koncept som innebär att de delar på vissa gemensamma ytor såsom kök, vardagsrum, träningslokal och studierum. Dessutom planeras det för en ungdomsgård, café och lokaler för coworking i husets bottenplan.

– Genom det här projektet kommer vi att tillföra något som vi hävdar inte finns i Kista i dag. Den omedelbara närheten till internationella företag som letar talanger kommer att bidra till en attraktivitet för de boende. Kvarteret kommer att präglas av mötesplatser, attraktiva offentliga rum och kollektiva ytor där nätverkande och umgänge ligger i fokus säger Jacob Cronstedt, vd för Ailon Group.

Beräknad inflyttning är hösten 2021.

Läs mer om projektet på Stockholm Växer och på projektets hemsida.

Karta som visar var bygget sker.

Området sett västerifrån med Kista centrum i bakgrunden.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Varje onsdag i juli kommer det arrangeras skateboardskola i Grönlandsparken. Glad Stad som är gänget bakom Kista Streetfood Park kommer tillsammans med Stockholm Skate Nation att erbjuda gratis skateboardskola alla onsdagar i juli mellan 10-12 i Grönlandsparken....

Tvärbanan närmar sig Kista

Tvärbanan närmar sig Kista

Bygget av Tvärbanans Kistagren är i full gång längs delar av sträckan. Redan senare i år är det trafikstart för första etappen från Norra Ulvsunda till Bromma flygplats. Kistagrenen kommer binda ihop Helenelund med Norra Ulvsunda och bland annat passera rakt genom...