januari 17, 2020

Tech Tuesday – frukostseminarium om digitala tvillingar

Tech Tuesday den 4 februari är på temat digitala tvillingar.

En digital tvilling är en slags digital spegelbild av komplexa system, stadsdelar eller till och med hela städer. Tack vare digitala tvillingar kan vi förstå och kontrollera vår miljö samt se hur saker kan kopplas samman på nya sätt. Det blir ett sätt för digitala system att förstå vår komplexa omgivning.

Hur kan detta bidra till morgondagens hållbara städer? Tillsammans med RISE arrangerar Kista Science City genom Urban ICT Arena frukostseminariet Tech Tuesday. Målsättningen är att föra samman de innovativa miljöerna i Kista och möjliggöra utbyte av insikter och kunskap. Alla som jobbar och verkar i Kista är välkomna!

Datumet är 4 februari, platsen är hos RISE i Electrumhuset och anmälan sker på Urban ICT Arenas hemsida.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Sedan några veckor tillbaka kan man se en byggkran resa sig mitt i Kistas bostadsområde. Det är i närheten av Kista torg, i anslutning till Ärvingehallen, som Ailon uppför två kvarter med bostäder – det ena med hela 350 studentlägenheter.

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Varje onsdag i juli kommer det arrangeras skateboardskola i Grönlandsparken. Glad Stad som är gänget bakom Kista Streetfood Park kommer tillsammans med Stockholm Skate Nation att erbjuda gratis skateboardskola alla onsdagar i juli mellan 10-12 i Grönlandsparken....

Tvärbanan närmar sig Kista

Tvärbanan närmar sig Kista

Bygget av Tvärbanans Kistagren är i full gång längs delar av sträckan. Redan senare i år är det trafikstart för första etappen från Norra Ulvsunda till Bromma flygplats. Kistagrenen kommer binda ihop Helenelund med Norra Ulvsunda och bland annat passera rakt genom...