Kista Science City fortsätter att stärka sin position inom utbildning – en ny gymnasieskola etablerar sig.

Hösten 2020 slår Tibble Gymnasium upp portarna i Kista. Skolan kommer husera i anslutning till Electrumhuset, på Isafjordsgatan 30B. Skolan kommer erbjuda utbildningar inom natur, ekonomi och samhällsvetenskap, samtidigt som de kommer undervisa i hållbar utveckling ur ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv.

Tibble Gymnasium finns sedan tidigare i Täby, och det är en av Stockholms mest populära gymnasieskolor. Det är delvis på grund av det höga trycket som man nu öppnar en systerskola i Kista.

Målsättningen är att eleverna ska få en gymnasieutbildning av högsta kvalitet och bli experter på att forska, driva opinion, ta till sig ny kunskap och sprida den. Skolan ska ha fokus på en hållbar framtid med de globala målen i centrum.

Johan von Gerber, rektor, berättar varför de valde att etablera sig i Kista Science City:

– I Kista finns fler företag och forskningsinstitut på en begränsad yta än någon annanstans i Sverige. Läget ger en unik möjlighet att knyta spännande samarbetsparters från näringslivet och universitet till vår skola. Det är ett spännande och inspirerande arbete där målsättningen är högt ställd. Vi ska göra någonting som blir bestående och som påverkar vår samtid och framtid på ett positivt sätt. För egen del innebär projektet mer än att starta en ny skola av högsta kvalitet, jag vill bidra till något som får kännbara resultat för vårt land och vår omvärld.

Redan 13 november kommer skolan arrangera ett öppet hus. Mer information om den framtida skolan och fler datum för öppet hus finns på deras hemsida.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.