Utbildning och forskning
Kista Science City

Kista Science City är den självklara platsen att studera på om du är vill ha en karriär inom tech. Här finns två universitet, en yrkeshögskola och flera gymnasieskolor.

KTH

Kungliga Tekniska Högskolan har ett campus i Kista med spetsutbildningar inom ICT. KTH i Kista har nästan 1700 studenter.

Stockholms universitet

Stockholms universitets utbildningar inom data- och systemvetenskap är belägna i Kista. Här studerar nästan 5100 personer.

Flertalet gymnasieskolor

Flera gymnasieskolor finns i Kista. Stockholm Science and Innovation School bedriver utbildningar baserat på Teknikprogrammet med inriktning mot ICT och medieteknik. Genom ett tätt samarbete med företagen och universiteten i området erbjuds eleverna att delta i olika workshops och studiebesök. Under 2020 slog både Tibble Gymnasium och Thoren Innovation School upp dörrarna i Kista. Dessutom finns Dansgymnasiet i området, där man kan kombinera dans med högskoleförberedande studier.

Forskningsinstitut

I Kista bedrivs forskning i världsklass. Forskningsinstituten och laboratorium utgör en viktig del i innovationssystemet.

Genom en fördjupad samverkan mellan universitet och forskningsinstitut som RISE, samarbetar man med varandra för att skapa ett bredare och mer flexibelt innovationssystem. Samverkan sker genom olika typer av forskningsprogram, forskningsprojekt samt gemensamma investeringar och samnyttjande av exklusiv och unik laboratorieutrustning.