juli 1, 2020

Vi söker Teknisk projektledare till Urban ICT Arena

Teknisk Projektledare Urban ICT Arena  

Kista består idag av en unik blandning av världsledande ICT-företag, småskaliga spjutspetsföretag och forskning i världsklassen miljö som skapar ett starkt innovationsklimat. 

Kista Science City AB ägs av Stiftelsen Electrum som utvecklat samarbeten i Kista sedan 80-talet. Vi driver samverkansarenan och testbädden Urban ICT Arena. 

Vårt uppdrag är bland annat att utveckla och marknadsföra innovationssystemet i Kista Science City tillsammans med företag, universitet, forskningsinstitut, offentlig sektor och  omgivande samhälle på nationell och internationell nivå. 

Utmaningarna är breda och komplexa, verksamheten är ofta av pionjärkaraktär och just därför oerhört spännande och samtidigt utmanande. Vi jobbar med bland annat med test- och utvecklingsverksamhet, stadsutveckling, affärsstöd och innovationsfacilitering. 

 

Arbetsbeskrivning 

Som teknisk projektledare har du en nyckelroll för vår testbädd och samverkansarena. Det är du som ser till att vi stöttar företag och offentlig sektor i att gå från idé till test och projekt Kistas stadsmiljö och vår testbädd. Du jobbar med bolagen i Kistas ICT kluster men också andra små innovationsföretag. Våra founding partners är Ericsson, IBM, ABB, Stockholms stad, Region Stockholm, RISESTOKABStockholms Universitet och KTH.  

Du har ett samordnande ansvar för alla tester, användarfall och projekt som använder den digitala infrastrukturen som finns i Urban ICT Arenas testbädd i stadsmiljön i Kista. Du jobbar också för att utveckla och förbättra tillgänglighet och användarvänligheten i testbädden, undersöka och utvärdera alternativ och tillgänglighet för hård– och mjukvara.  

Du samordnar och medverkar på möten med interna och externa aktörer och driver övergripande frågor kopplade till smarta städer och IOTStort fokus i ditt dagliga arbete kommer vara att samordna olika aktörer, vara länken mellan teknikföretag och användare och jobba fram nya projekt i testbädden. Vi stöttar bolag och kommuner med att göra mindre test och Proof of Concept, men också större innovationsprojekt. Det är bra om du har kunskap och förståelse för olika användningsområden för IOT i den smarta staden samt känner dig bekväm med frågor som möjliggör säker användning av IOT som GDPRinformationsklassning och cybersäkerhet.  Vi rör oss i olika områden inom IOT och mobilitet; och det är viktigt att du är bekväm med och intresserad av olika användningsområden allt från multifunktionssensorer, uppkopplade papperskorgar till smart trafikstyrning.  

Kompetenskrav  

Vi vill att du har minst fem års erfarenhet av att driva projekt inom IT/teknik med koppling till smarta städerDu har djup kompetens om tekniken och kan stötta våra användare. Du är också van att självständigt driva projekt genom hela processen från ax till limpa på ett välstrukturerat sätt och involvera många olika parter.  Du kommunicerar väl och sätter upp tydliga mål för dina och andras projekt, och kan kommunicera både med de som har en hög kompetens inom teknik och de som är mer intresserade av funktioner och den samhällsnytta som projekt bidrar till.  

Offentlig sektor är en viktig behovsägare i våra projekt, det är därför meriterande om du har erfarenhet av att driva tekniska projekt i eller för offentlig sektor 

Arbetsplatsbeskrivning 

Vi är ett engagerat team som jobbar för att utveckla Kista och accelerera digitaliseringens möjligheter för den hållbara stadenVi är ett litet och trevligt gäng som när det behövs hjälper varandra. Vi sitter i NOD-huset i Kista i ljusa och moderna lokaler med närhet till tbana, pendeltåg och bussar. 

Anställningens omfattning 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning. 

Omfattning: heltid 

Tillträde: snarast  

Ansökan 

Ansök senast: 13 augusti 2020. Urvalsprocessen kommer att ske löpande under perioden. Även intervjuer kan om det passar ske under ansökningsperioden. 

Välkommen att söka genom att maila din ansökan till jobb@kista.com med ämnesraden “Teknisk projektledare”.

Kontakt 

Kontaktperson: Karin Bengtsson, programchef Urban ICT Arenakarin.bengtsson@kista.com 

 

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Över 350 studentbostäder byggs i Kista

Sedan några veckor tillbaka kan man se en byggkran resa sig mitt i Kistas bostadsområde. Det är i närheten av Kista torg, i anslutning till Ärvingehallen, som Ailon uppför två kvarter med bostäder – det ena med hela 350 studentlägenheter.

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Skateboardskola i Grönlandsparken i sommar

Varje onsdag i juli kommer det arrangeras skateboardskola i Grönlandsparken. Glad Stad som är gänget bakom Kista Streetfood Park kommer tillsammans med Stockholm Skate Nation att erbjuda gratis skateboardskola alla onsdagar i juli mellan 10-12 i Grönlandsparken....

Tvärbanan närmar sig Kista

Tvärbanan närmar sig Kista

Bygget av Tvärbanans Kistagren är i full gång längs delar av sträckan. Redan senare i år är det trafikstart för första etappen från Norra Ulvsunda till Bromma flygplats. Kistagrenen kommer binda ihop Helenelund med Norra Ulvsunda och bland annat passera rakt genom...