juli 1, 2020

Vi söker Teknisk projektledare till Urban ICT Arena

Teknisk Projektledare Urban ICT Arena  

Kista består idag av en unik blandning av världsledande ICT-företag, småskaliga spjutspetsföretag och forskning i världsklassen miljö som skapar ett starkt innovationsklimat. 

Kista Science City AB ägs av Stiftelsen Electrum som utvecklat samarbeten i Kista sedan 80-talet. Vi driver samverkansarenan och testbädden Urban ICT Arena. 

Vårt uppdrag är bland annat att utveckla och marknadsföra innovationssystemet i Kista Science City tillsammans med företag, universitet, forskningsinstitut, offentlig sektor och  omgivande samhälle på nationell och internationell nivå. 

Utmaningarna är breda och komplexa, verksamheten är ofta av pionjärkaraktär och just därför oerhört spännande och samtidigt utmanande. Vi jobbar med bland annat med test- och utvecklingsverksamhet, stadsutveckling, affärsstöd och innovationsfacilitering. 

 

Arbetsbeskrivning 

Som teknisk projektledare har du en nyckelroll för vår testbädd och samverkansarena. Det är du som ser till att vi stöttar företag och offentlig sektor i att gå från idé till test och projekt Kistas stadsmiljö och vår testbädd. Du jobbar med bolagen i Kistas ICT kluster men också andra små innovationsföretag. Våra founding partners är Ericsson, IBM, ABB, Stockholms stad, Region Stockholm, RISESTOKABStockholms Universitet och KTH.  

Du har ett samordnande ansvar för alla tester, användarfall och projekt som använder den digitala infrastrukturen som finns i Urban ICT Arenas testbädd i stadsmiljön i Kista. Du jobbar också för att utveckla och förbättra tillgänglighet och användarvänligheten i testbädden, undersöka och utvärdera alternativ och tillgänglighet för hård– och mjukvara.  

Du samordnar och medverkar på möten med interna och externa aktörer och driver övergripande frågor kopplade till smarta städer och IOTStort fokus i ditt dagliga arbete kommer vara att samordna olika aktörer, vara länken mellan teknikföretag och användare och jobba fram nya projekt i testbädden. Vi stöttar bolag och kommuner med att göra mindre test och Proof of Concept, men också större innovationsprojekt. Det är bra om du har kunskap och förståelse för olika användningsområden för IOT i den smarta staden samt känner dig bekväm med frågor som möjliggör säker användning av IOT som GDPRinformationsklassning och cybersäkerhet.  Vi rör oss i olika områden inom IOT och mobilitet; och det är viktigt att du är bekväm med och intresserad av olika användningsområden allt från multifunktionssensorer, uppkopplade papperskorgar till smart trafikstyrning.  

Kompetenskrav  

Vi vill att du har minst fem års erfarenhet av att driva projekt inom IT/teknik med koppling till smarta städerDu har djup kompetens om tekniken och kan stötta våra användare. Du är också van att självständigt driva projekt genom hela processen från ax till limpa på ett välstrukturerat sätt och involvera många olika parter.  Du kommunicerar väl och sätter upp tydliga mål för dina och andras projekt, och kan kommunicera både med de som har en hög kompetens inom teknik och de som är mer intresserade av funktioner och den samhällsnytta som projekt bidrar till.  

Offentlig sektor är en viktig behovsägare i våra projekt, det är därför meriterande om du har erfarenhet av att driva tekniska projekt i eller för offentlig sektor 

Arbetsplatsbeskrivning 

Vi är ett engagerat team som jobbar för att utveckla Kista och accelerera digitaliseringens möjligheter för den hållbara stadenVi är ett litet och trevligt gäng som när det behövs hjälper varandra. Vi sitter i NOD-huset i Kista i ljusa och moderna lokaler med närhet till tbana, pendeltåg och bussar. 

Anställningens omfattning 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning. 

Omfattning: heltid 

Tillträde: snarast  

Ansökan 

Ansök senast: 13 augusti 2020. Urvalsprocessen kommer att ske löpande under perioden. Även intervjuer kan om det passar ske under ansökningsperioden. 

Välkommen att söka genom att maila din ansökan till jobb@kista.com med ämnesraden “Teknisk projektledare”.

Kontakt 

Kontaktperson: Karin Bengtsson, programchef Urban ICT Arenakarin.bengtsson@kista.com 

 

Studenter i Kista fick lösa utmaning från vård och omsorg

Studenter i Kista fick lösa utmaning från vård och omsorg

Studenter från KTH och gymnasieskolan Stockholm Science and Innovation School fick nyligen lösa ett case från en organisation inom vård och omsorg. Med hjälp av Kista-organisationen Inicio fick tre grupper ta fram innovativa lösningar på ett verkligt problem. Caset...

Sweden ICT tar våra ekosystem ut i Europa

Sweden ICT tar våra ekosystem ut i Europa

För att säkra Europas konkurrenskraft och nytta inom digitalisering gör EU med programmet Digital Europe en stor satsning där en del är att etablera ett nätverk med Europeiska Digitala Innovations Hubbar (EDIH). EDIHerna ska hjälpa småföretag och offentlig...

Dörr till dörr-lösning för framtidens kollektivtrafik testas i Kista

Dörr till dörr-lösning för framtidens kollektivtrafik testas i Kista

De närmsta två månaderna kommer två uppkopplade bilar rulla på gatorna i Kista. Det är en tjänst för framtidens kollektivtrafik som testas, där deltagarna kan boka resor med en app och bli upphämtade vid större knutpunkter och körda hela vägen fram till sitt resmål....

Årets Kista Data Day sker digitalt 6 oktober

Årets Kista Data Day sker digitalt 6 oktober

På Kista Data Day möts offentlig sektor, företag med de mest innovativa lösningarna och akademisk spetskompetens för att diskutera möjligheterna med smart datainsamling i våra städer. Var uppstår det folksamlingar eller bilköer, och under vilken tid på dygnet? Hur...