december 17, 2021

Vill du vara med att göra skillnad? Vi söker en ny AI node manager

Är du en relationsskapare som vill vara med att sätta AI på den regionala agendan? Nu söker vi en ny AI node manager. 

Det här är uppdraget för dig som vill säkerställa konkurrenskraft för regionen, välfärden och för alla som bor i Sverige. Tillsammans med teamet på Kista Science City blir din uppgift att bidra till att öka kunskap och insikt om hur AI kan skapa värde för såväl företag som samhälle och tillsammans med kollegorna inom AI Sweden säkerställa att tillämpningen av AI ökar i hela landet.

Vi söker dig som vill bidra till att höja kunskapsnivån om AI i regionen, men också bidra till att hitta rätt projekt och finansiering för att stötta företag och organisationer på deras AI-resa. I din roll är du node manager för Stockholmsnoden i AI Sweden, där du koordinerar resurser, projektleder och driver utvecklingen i nära samarbete med AI Sweden nationellt och övriga noder i landet.

Rollen innebär också att vara spindeln i nätet för andra AI-initiativ som finns regionalt och säkerställa att aktörer har god kännedom om varandra samt bidra till att öka samverkan mellan olika relevanta initiativ och processer.

Arbetet kommer huvudsakligen att innebära:

  • Planera och strukturera uppgifter och resurser avseende mål, delmål, aktiviteter och tidplan och leverera på dem.
  • Kontakta och bygga relationer med företag och verksamheter som har AI på agendan.
  • Tillsammans med partners utveckla AI Swedens erbjudanden och processer som stöttar offentlig sektor i att accelerera tillämpningen av AI.
  • Säkerställa att den kompetens och de erbjudanden som finns inom AI Sweden å ena sidan kommer till nytta för regionala partners, och å andra sidan bidra till att regional AI-expertis och -verksamhet kommer andra noder, partners och nationella projekt till godo.
  • Vara kontaktperson för regionala partners inom AI Sweden.
  • Genomföra workshops, nätverksträffar och projektmöten.
  • Ansvara för projektansökningar och att bygga nya konsortier.
  • Leda och hålla samman resurser och budget för projekt och initiativ kopplat till AI samt säkerställa finansiering med regionala partners för AI-noden inom ramen för AI Sweden.
  • Rapportera till finansiärer och partners.
  • Aktivt bidra till synergier internt och att utveckla och representera hela verksamheten i Kista Science City.
Kvalifikationer

Vi söker dig med en gedigen arbetslivserfarenhet som projektledare, konsult eller verksamhetsledare. Du har en akademisk examen och har tidigare erfarenhet av att driva processer och projekt som omfattar flera större organisationer. Du bör ha erfarenhet av teknikorienterade projekt, och inte minst ett stort intresse för AI och möjligheterna det skapar för ett hållbart samhälle.

Vi letar efter dig som vill göra skillnad, gillar att jobba i team, som trivs med att bygga nya och underhålla relationer och som tror på att möten mellan människor, kunskap och kreativitet är avgörande för hållbara samhällen. För att bli framgångsrik i rollen krävs att du har ett strukturerat arbetssätt och jobbar konstruktivt i syfte att hitta synergier och värde mellan olika aktörer och initiativ.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav då vi arbetar på båda språken. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva processer och projekt som skapar värde genom att koppla samman näringsliv, akademi och offentlig sektor.

 

Kista är en av Stockholmsregionens kraftigaste tillväxtmotorer. Här finns en hög densitet av företag, anställda och högkvalificerade forskare inom tech branschen. Som nav för Sveriges tech industri är Kistas framgång en viktig del av Stockholms framgång, en hörnsten i den nya basen för svensk ekonomi och en stark drivkraft för transformation och hållbarhet.

 

Kista Science City AB arbetar för att utveckla och stärka ekosystem av innovativa företag, universitet, forskningsinstitut och det omgivande samhället. Vi bidrar i innovationsprocesser och affärsutveckling samt utgör en plattform för större innovations- och utvecklingsprojekt lokalt, regionalt och nationellt. Du kommer att jobba med personer och projekt som ligger i framkant och driver på utveckling för ett hållbart samhälle. Din arbetsdag kommer att vara omväxlande, utmanande och innebära många kontaktytor.

AI Sweden är en nationell kraftsamling som leds från Lindholmen Science Park och där Kista Science City är värdorganisation för en Stockholmsnod. AI Sweden har till syfte att accelerera AI-användandet i Svergie, i såväl näringsliv som offentlig sektor. Inom AI Sweden får du tillgång till kollegor från hela Sverige och blir en del av ett större team. Mer information finns på ai.se.

Senseable Stockholm Lab

Senseable Stockholm Lab

Welcome to Kista! With focus on TOGETHER the Senseable Stockholm Lab Center was officially opened earlier this week.  The aim of the center is to deliver new knowledge on how to bridge the gap between student groups & researchers, business, and...

Shaping the future of mobility

Shaping the future of mobility

Drones - a natural layer in the future transport systemWhat impact will the new U-space regulations, Sustainable Urban Mobility Planning and UAMs have on Swedish authorities and entities? This topic was discussed at an event earlier this year, part of the test and...

JOBB VID SIDAN AV STUDIER?

JOBB VID SIDAN AV STUDIER?

    Kista Science City söker nyfikna och strukturerade studenter för deltidsarbete under hösten för att stötta i teknikprojekt för en hållbar stad.   Kista Science City projektleder flera projekt med syfte att skapa en bättre förståelse för våra...

KTH degree project fair 2022

KTH degree project fair 2022

Connect with the minds of the future and pitch your thesis ideas.  On October 12 it is time for the annual KTH degree project fair. This is a great opportunity for companies, and research teams, to present their thesis opportunities in the ICT field for students....

Engagement, meaningfulness and the need for cooperation.

Engagement, meaningfulness and the need for cooperation.

Happy people meeting and the importance of a free lunch. This week we brought together 150 students from Stockholm University and KTH with representatives from Ericsson and IBM to discuss the possibilities of working in northern Europe’s largest IT hub. Great...