december 17, 2021

Vill du vara med att göra skillnad? Vi söker en ny AI node manager

Är du en relationsskapare som vill vara med att sätta AI på den regionala agendan? Nu söker vi en ny AI node manager. 

Det här är uppdraget för dig som vill säkerställa konkurrenskraft för regionen, välfärden och för alla som bor i Sverige. Tillsammans med teamet på Kista Science City blir din uppgift att bidra till att öka kunskap och insikt om hur AI kan skapa värde för såväl företag som samhälle och tillsammans med kollegorna inom AI Sweden säkerställa att tillämpningen av AI ökar i hela landet.

Vi söker dig som vill bidra till att höja kunskapsnivån om AI i regionen, men också bidra till att hitta rätt projekt och finansiering för att stötta företag och organisationer på deras AI-resa. I din roll är du node manager för Stockholmsnoden i AI Sweden, där du koordinerar resurser, projektleder och driver utvecklingen i nära samarbete med AI Sweden nationellt och övriga noder i landet.

Rollen innebär också att vara spindeln i nätet för andra AI-initiativ som finns regionalt och säkerställa att aktörer har god kännedom om varandra samt bidra till att öka samverkan mellan olika relevanta initiativ och processer.

Arbetet kommer huvudsakligen att innebära:

  • Planera och strukturera uppgifter och resurser avseende mål, delmål, aktiviteter och tidplan och leverera på dem.
  • Kontakta och bygga relationer med företag och verksamheter som har AI på agendan.
  • Tillsammans med partners utveckla AI Swedens erbjudanden och processer som stöttar offentlig sektor i att accelerera tillämpningen av AI.
  • Säkerställa att den kompetens och de erbjudanden som finns inom AI Sweden å ena sidan kommer till nytta för regionala partners, och å andra sidan bidra till att regional AI-expertis och -verksamhet kommer andra noder, partners och nationella projekt till godo.
  • Vara kontaktperson för regionala partners inom AI Sweden.
  • Genomföra workshops, nätverksträffar och projektmöten.
  • Ansvara för projektansökningar och att bygga nya konsortier.
  • Leda och hålla samman resurser och budget för projekt och initiativ kopplat till AI samt säkerställa finansiering med regionala partners för AI-noden inom ramen för AI Sweden.
  • Rapportera till finansiärer och partners.
  • Aktivt bidra till synergier internt och att utveckla och representera hela verksamheten i Kista Science City.
Kvalifikationer

Vi söker dig med en gedigen arbetslivserfarenhet som projektledare, konsult eller verksamhetsledare. Du har en akademisk examen och har tidigare erfarenhet av att driva processer och projekt som omfattar flera större organisationer. Du bör ha erfarenhet av teknikorienterade projekt, och inte minst ett stort intresse för AI och möjligheterna det skapar för ett hållbart samhälle.

Vi letar efter dig som vill göra skillnad, gillar att jobba i team, som trivs med att bygga nya och underhålla relationer och som tror på att möten mellan människor, kunskap och kreativitet är avgörande för hållbara samhällen. För att bli framgångsrik i rollen krävs att du har ett strukturerat arbetssätt och jobbar konstruktivt i syfte att hitta synergier och värde mellan olika aktörer och initiativ.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav då vi arbetar på båda språken. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva processer och projekt som skapar värde genom att koppla samman näringsliv, akademi och offentlig sektor.

 

Kista är en av Stockholmsregionens kraftigaste tillväxtmotorer. Här finns en hög densitet av företag, anställda och högkvalificerade forskare inom tech branschen. Som nav för Sveriges tech industri är Kistas framgång en viktig del av Stockholms framgång, en hörnsten i den nya basen för svensk ekonomi och en stark drivkraft för transformation och hållbarhet.

 

Kista Science City AB arbetar för att utveckla och stärka ekosystem av innovativa företag, universitet, forskningsinstitut och det omgivande samhället. Vi bidrar i innovationsprocesser och affärsutveckling samt utgör en plattform för större innovations- och utvecklingsprojekt lokalt, regionalt och nationellt. Du kommer att jobba med personer och projekt som ligger i framkant och driver på utveckling för ett hållbart samhälle. Din arbetsdag kommer att vara omväxlande, utmanande och innebära många kontaktytor.

AI Sweden är en nationell kraftsamling som leds från Lindholmen Science Park och där Kista Science City är värdorganisation för en Stockholmsnod. AI Sweden har till syfte att accelerera AI-användandet i Svergie, i såväl näringsliv som offentlig sektor. Inom AI Sweden får du tillgång till kollegor från hela Sverige och blir en del av ett större team. Mer information finns på ai.se.

Designing 6G Networks – Tech Tuesday with KTH

Designing 6G Networks – Tech Tuesday with KTH

There are many grand visions for a digitalized society with smart homes, cities, transportation and factories. Digitalization can hopefully make our society more resource-efficient and sustainable. However, the backbone of...

Tyck till om drönare!

Tyck till om drönare!

Nu händer mycket kring drönare, och vi på Kista Science City, tillsammans med Stockholms stad och Luftfartsverket kommer från och med 2023 delta i ett treårigt europeiskt projekt som syftar till att förbereda städer till storskalig drönartrafik. En del av projektet handlar om att ta reda på vad Stockholmare tycker kring drönare – vilka use cases vill ni se, i vilka områden m.m.

Shaping the future of mobility

Shaping the future of mobility

AI and multisensors to improve urban mobilityThere are today several technologies through which city traffic and pedestrian flows can be operated and manage. At the same time, and as a result of our increasing mobility behavior, cities face severe challenges with...

Lunch stories

Lunch stories

This week we had the opportunity to share the inspiring story behind Dyamoto invited students at Campus Kista. The founders of Dyamo Innovation, Safae Berrahmoune and Hiba Adem, shared their journey, and passion of helping others, from high school to Women in Tech and...

Newsletter from Kista Science City

Newsletter from Kista Science City

October 27, 2022 International world class researchers and speakers made the conference Digitalize in Stockholm a success and together with the inauguration of the Senseable Stockholm Lab’s new premises at KTH – the last few weeks has given us great opportunities to...