Pris delades ut på Järvaveckan.

Nu är vinnarna korade i fototävlingen #MinaKvarter som Kista Science City tillsammans med Stockholm Science City är initiativtagare till. Juryn har bedömt över 300 inkomna bidrag i kategorierna mångfald, jämlikhet, klimat och miljö. Prisutdelningen gick av stapeln fredagen den 14 juni på Järvaveckans stora scen.

Målet med tävlingen var att lyfta fram den talang, nyfikenhet och kreativitet som finns i bostadsområden med stor potential att bidra till Sveriges framtid. Initiativet har syftat till att öka intresset för teknik och vetenskap hos ungdomar och därigenom öka mångfalden inom högre utbildning. Tävlingen var öppen för unga i Järvaområdet i Stockholm, det vill säga Akalla, Husby, Kista, Hjulsta, Tensta och Rinkeby och skedde på Instagram.

Vinnare i kategorin mångfald är Maribel Sanguinetti Aguilar

Hon har blommor i sitt hår. Foto: Maribel Sanguinetti Aguilar
Där styrka möter mjukhet – har fotografen skapat ett kontrastrikt, kreativt porträtt av en super-hero med blommor i sitt hår som symboliserar vikten av att värna om vår mångfald.

Vinnare i kategorin jämlikhet är Saber Ibraihm

Jämlikhet på skolgården. Alla ska vara med. Foto: Saber Ibrahim
Med ett fotografi i rörelse har fotografen tagit en bild som väcker nyfikenhet och som ställer frågor, som andas lek och allvar, laganda och individualism, men som framförallt genomsyras av jämlikhet.

Vinnare i kategorin klimat är Imran Mohamoud

Sluta kasta skräp på marken. Foto: Imran Mohamoud
Vad gör vi med vår jord? Med en välkomponerad, ödesmättad bild som illustrerar klimatkris och miljöförstöring bidrar fotografen med ett kraftfullt inlägg i debatten om vår gemensamma framtid.

Vinnare i kategorin miljö är Jesper Isaksson

Reflektion. Foto: Jesper Isaksson
Med teknisk genialitet och med skapande reflektion förmedlar fotografen en känsla av mystik och romantik. Motivet är tidlöst, välkomponerat och speglar känslan av hoppfullhet och framtidstro.

Vinnare av juryns specialpris är Samin Ali

Ett träd som blir glad av solen. Solljus är bra för träd och växter! Foto: Samin Ali
För att uppmärksamma en talang med osvikligt sinne för fotografi som konstform vill juryn med sitt specialpris lyfta fram en fotograf som med bilder från såväl stad som natur och med känsla för bildens ljus, komposition och rörelse, tagit avbildandet av Järva och MinaKvarter till nya höjder.

 
Grattis till alla vinnare!

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kista Science City?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.