Project manager for cybersecurity

Do you understand the cybersecurity challenges faced by scaling companies and want to be part of the solution? Then you should apply for this position!

Vi på Kista Science City arbetar för att utveckla och stärka ekosystem av innovativa företag, universitet, forskningsinstitut och det omgivande samhället. Detta är chansen för dig som vill vara med och stärka små och medelstora företags arbete med cybersäkerhet och säker digitalisering.

Om tjänsten

Kista Science City AB arbetar för att stötta och utveckla företag genom unika samarbeten mellan näringsliv, offentlig sektor och akademi med fokus på att utveckla nästa generations teknik och affärer för en hållbar framtid.

När allt fler produkter kopplas upp och verksamheter digitaliseras ökar både företagets sårbarhet och kraven från myndigheter och kunder. Händelser i vår omvärld bidrar till en allt större hotbild mot företag. Vikten av strukturerad och strategisk cybersäkerhet har aldrig varit större. Mindre företag har samma utmaningar som större men saknar ofta både kompetens och resurser för att hantera utmaningarna. Med finansiering från bland annat EU har vi nu möjlighet att ta fram och genomföra flera insatser för att stötta företag inom området säker digitalisering.

Kista Science city söker nu en projektledare som kommer att ansvara för att leda deras arbete med att ta fram nya erbjudanden, projekt och konsortier inom cybersäkerhet med fokus på målgruppen kunskapsintensiva företag. Projektet är ett nationellt initiativ som drivs tillsammans med några av Sveriges största Science Parks. Din arbetsdag kommer att vara omväxlande, utmanande och innebära många kontaktytor. Du kommer att arbeta i en bred roll innehållande både strategiskt och operativt arbete och rollen passar dig som trivs att samverka både inom interna och externa nätverk.

Dina framtida arbetsuppgifter 

 • Kontakta och bygga relationer med företag och verksamheter, och utifrån det identifiera företagens behov och möjligheter.
 • Tillsammans med kollegor driva utvecklingen av nya erbjudanden, samarbeten och projekt med fokus på målgruppen tillväxtbolag.
 • Experimentera med format och leda interaktiva workshops, nätverk och processer som kopplar samman mindre företags behov inom området med kompetens som finns hos bla akademi och större företag.
 • Strukturera arbetet och paketera olika typer av erbjudanden.
 • Ansvara för att strukturera och planera arbetet för att säkerställa att mål uppnås.
 • Aktivt bidra till synergier internt och att utveckla och representera hela verksamheten i Kista Science CityEn del av rollen kan också komma att innebära att leda eller stötta i Kista Science Citys olika projekt och initiativ exempelvis inom andra teknikområden kopplat till målgrupper mindre företag.

Vi söker dig som har

 • Relevant examen från universitet/ högskola
 • Tidigare erfarenhet av driva processer och projekt som utvecklar affär och företag
 • Vana av att ta arbetsuppgifter från start till mål och presentera resultat på ett målgruppsanpassat sätt.
 • Stort intresse av affärsutveckling och erfarenhet av teknikorienterade företag
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Vi ser det som meriterande

 • Erfarenhet av att ha arbetat med cybersäkerhet eller säker digitalisering

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, då de är avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen och företaget. Vi letar efter dig som vill göra skillnad, gillar att jobba i team, som trivs med att bygga nya och underhålla relationer och som tror på att möten mellan människor, kunskap och kreativitet är avgörande för hållbara samhällen. För att bli framgångsrik i rollen krävs att du har ett strukturerat arbetssätt och jobbar konstruktivt i syfte att hitta synergier och värde mellan olika aktörer och initiativ.

Övrig information 

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm, Kista
Omfattning: Heltid, 40h /v
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontakta Karin Bengtsson, VD, Kista Science City AB om du vill veta mer om rollen.